MENI
25.11.2021.

Замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за европске интеграције Лазар Продановић учествоваће у Скопљу на Регионалној конференцији о унапређењу дијалога између парламената и новинара на Западном Балкану

Замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за европске интеграције Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Лазар Продановић учествоваће у Скопљу на Регионалној конференцији о унапређењу дијалога између парламената и новинара на Западном Балкану.

На Конференцији, коју организују Парламент Републике Сјеверне Македоније и Удружење новинара Македоније у оквиру регионалног пројекта „Унапређење дијалога између новинарских удружења и парламената на Западном Балкану у циљу јачања цивилног друштва“, биће отворен разговор између парламентараца и представника удружења новинара из Сјеверне Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије с циљем јачања слободе изражавања као основног људског права и јачања улоге организација цивилног друштва у процесу креирања политика и закона.

Организатори очекују да ће Конференција унаприједити регионалну сарадњу у овој области, као и институционални дијалог између парламената, новинара, новинарских удружења и организација цивилног друштва.

Такође се очекује да ће учесници Конференције усвојити и Декларацију о унапређењу дијалога између парламената и удружења новинара на Западном Балкану. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу