MENI
6.8.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović uputio telegram saučešća predsjedniku i premijeru Republike Poljske

Povodom jutrošnje stravične saobraćajne nesreće u Republici Hrvatskoj, u kojoj su tragično nastradali i povrijeđeni državljani Republike Poljske, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Poljske Andrzeju Dudi i predsjedniku Vlade Republike Poljske Mateuszu Morawieckom. Tekst telegrama saučešća prenosimo u cjelosti:

“Uvažene Ekscelencije!

Sa velikom tugom i žaljenjem nas je zatekla vijest o stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u Republici Hrvatskoj, u kojoj su na putu prema Međugorju,  tragično nastradali državljani Republike Poljske.

Vama, porodicama i prijateljima nastradalih, kao i cjelokupnom narodu Republike Poljske, u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u svoje osobno izražavam duboko saučešće i suosjećanje u ovim teškim trenucima.

Neka dragi Bog podari vječni mir i spokoj nastradalima, a povrijeđenima brz oporavak.

Molim Vas da izraze iskrenog saučešća prenesete porodicama tragično nastradalih.“, kaže se u telegramu saučešća zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću