MENI
15.12.2022.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda dr. Dragan Čović priredio Božićni prijam

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović priredio je večeras zgradi PSBiH u Sarajevu tradicionalni svečani prijam povodom predstojećeg božićnog blagdana.

Obraćajući se nazočnim najvišim predstavnicima zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti na svim razinama, predstavnicima svih vjerskih zajednica u BiH, kao i nazočnim veleposlanicima i predstavnicima diplomatskog kora u BiH, dr. Čović je podsjetio da se nalazimo u vremenu došašća, pripreme za blagdan Božića, kada slavimo četiri vrijednosti – nadu, mir, radost i ljubav.

Dr. Čović pozdravio je potpisivanje programskih sporazuma o uspostavljanju vlasti na razini Federacije BiH i na razini BiH, ističući da su ti sporazumi simbolično potpisani u tjednima nade i radosti, kao i da predstavljaju podsticaj da se potpisnici sporazuma zalažu za više i ispravnije ciljeve, vjerujući da ih mogu ostvariti i da je potrebno vratiti narušeno uzajamno povjerenje.

Ističući kako istinska europska perspektiva favorizuje slobodu umjesto autoriteta, pluralizam nasuprot monizmu, supsidijarnost umjesto centralizma, dr. Čović je pozvao sve odgovorne političke predstavnike izvršne vlasti, zastupnice i zastupnike, društvene radnike, kao i urednike medija da svi zajedno ulože napor za transformaciju naše političke kulture i da učine male korake koji će povećati međunacionalnu toleranciju i razumijevanje.

“U tome nam je ogromno ohrabrenje i potpora kandidatski status koji nam je upravo danas odobren od Europskog vijeća. Izuzetna vijest za sve nas i snažna poruka za sve narode i građane BiH da je europska budućnost nadohvat ruke. Trebamo je snažno i bez zadrške prigrliti, vjerodostojno uzvratiti ukazano povjerenje i pruženu ruku prijateljstva naših budućih partnera s kojima ćemo dijeliti zajedničku sudbinu pod institucionalnim okriljem najvećeg mirovnog i demokratskog projekta u povjesti čovječanstva”, rekao je dr. Čović.

Čestitajući predstojeći Božić vjernicima, dr. Čović svima je poželio i sretnu, zdravu, mirnu i uspješnu Novu godinu, naglašavajući potrebu da se blagdanska atmosfera iskoristi za mjerljive korake prema zajedničkom suživotu.

U umjetničkom dijelu programa sudjelovali su mecosporan Nikolina Zovko i članovi gudačkog kvarteta Simfonijskog orkestra iz Mostara. (kraj)

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću