MENI
15.12.2022.

Замјеник предсједавајућег Дома народа др Драган Човић приредио Божићни пријем

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) др Драган Човић приредио је вечерас згради ПСБиХ у Сарајеву традиционални свечани пријем поводом предстојећег божићног благдана.

Обраћајући се присутним највишим представницима законодавне, извршне и судске власти на свим нивоима, представницима свих вјерских заједница у БиХ, као и присутним амбасадорима и представницима дипломатског кора у БиХ, др Човић је подсјетио да се налазимо у времену дошашћа, припреме за благдан Божића, када славимо четири вриједности – наду, мир, радост и љубав.

Др Човић поздравио је потписивање програмских споразума о успостављању власти на нивоу Федерације БиХ и на нивоу БиХ, истичући да су ти споразуми симболично потписани у седмицама наде и радости, као и да представљају подстицај да се потписници споразума залажу за више и исправније циљеве, вјерујући да их могу остварити и да је потребно вратити нарушено узајамно повјерење.

Истичући како истинска европска перспектива фаворизује слободу умјесто ауторитета, плурализам насупрот монизму, супсидијарност умјесто централизма, др Човић је позвао све одговорне политичке представнике извршне власти, посланице и посланике, друштвене раднике, као и уреднике медија да сви заједно уложе напор за трансформацију наше политичке културе и да учине мале кораке који ће повећати међунационалну толеранцију и разумијевање.

“У томе нам је огромно охрабрење и подршка кандидатски статус који нам је управо данас одобрен од Европског савјета. Изузетна вијест за све нас и снажна порука за све народе и грађане БиХ да је европска будућност надохват руке. Требамо је снажно и без задршке пригрлити, вјеродостојно узвратити указано повјерење и пружену руку пријатељства наших будућих партнера с којима ћемо дијелити заједничку судбину под институционалним окриљем највећег мировног и демократског пројекта у историји човјечанства”, рекао је др Човић.

Честитајући предстојећи Божић вјерницима, др Човић свима је пожелио и срећну, здраву, мирну и успјешну Нову годину, наглашавајући потребу да се благданска атмосфера искористи за мјерљиве кораке према заједничком суживоту.

У умјетничком дијелу програма учествовали су мецоспоран Николина Зовко и чланови гудачког квартета Симфонијског оркестра из Мостара. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу