MENI
2.3.2023

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić sastao se sa ambasadorom Rumunije u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić sastao se danas u Sarajevu sa ambasadorom Rumunije u BiH Antonom Pankuretuom.

Razgovor je vođen o prioritetima u narednom mandatnom periodu, naročito u procesu daljeg približavanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, kao i o mogućnostima unapređenja bilateralne saradnje.

Konstatovano je da dvije zemlje imaju dobre i prijateljske odnose, bez otvorenih pitanja. Moguće je, ocijenjeno je, unaprijediti trgovinsku razmjenu, ali i druge oblike ekonomske saradnje.

Dr. Špirić informisao je ambasadora Pankuretua o procesu formiranja vlasti nakon oktobarskih izbora. Prema riječima dr. Špirića, nakon konstituisanja radnih tijela, na čemu se upravo radi, Parlamentarna skupština BiH moći će funkcionisati u punom kapacitetu. Jedan od definisanih prioriteta novouspostavljene vlasti bit će ubrzanje procesa integracije u Evropsku uniju, naglasio je dr. Špirić.

Ambasador Pankuretu izrazio je punu podršku Rumunije u procesu pristupanja Bosne i Hercegovine i ostalih zemalja regiona Evropskoj uniji.

Učesnici sastanka složili su se da je potrebno unaprijediti i međuparlamentarnu saradnju." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikole Špirića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću