MENI
20.3.2023.

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH nazočilo na Cipru sastanku proširenog međunarodnog tajništva i predsjedatelja komiteta izvjestitelja Interparlamentarne skupštine pravoslavlja

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja, u čijem su sastavu bile Snježana Novaković Bursać i Ljubica Miljanović, nazočilo je sastanku proširenog međunarodnog tajništva i predsjedatelja komiteta izvjestitelja Interparlamentarne skupštine pravoslavlja koji je, od 16. do 19. ožujka, održan u Limasolu, Republika Cipar.

Tijekom boravka na Cipru članice Izaslanstva PSBiH sastale su se sa predsjednikom Republike Cipar Nikosom Christodoulidesom, ministrom vanjskih poslova Constantinosom Kombosom i predsjednicom Zastupničkog doma Parlamenta Republike Kipar Annitom Demetriou. 

Sastanak na Cipru bio je u funkciji priprema za održavanje 30. jubilarne Generalne skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, koja će se održati od 29. lipnja do 3. srpnja u Grčkoj.

Tijekom sastanka upriličena je i prezentacija knjige "Aja Sofija- crkve Premudrosti Božije u svijetu", koja je najznačajnija publikacija Interparlamentarne skupštine pravoslavlja objavljena do sada. Tijekom prezentacije naglašeno je da je neprikladno i kontradiktorno pokušavati da se temeljne vrijednosti solidarnosti, različitosti i mira odvoje od njihovog povjesnog konteksta i njihove nesporne vjerske pozadine. Kršćanske vrijednosti su mnogo godina uticale na europsku civilizaciju, i, unatoč kulturnim razlikama, ove vrijednosti su podstakle osjećaj zajedništva među narodima Europe, rečeno je na prezentaciji.

Članice Izaslanstvo PSBiH u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja Snježana Novaković Bursać i Ljubica Miljanović imale su i brojne bilateralne susrete sa parlamentarnim izaslanstvima, kao i sa crkvenim velikodostojnicima mitropolitom limasolskim Atanasijem i mitropolitom pafoskim Georgijem. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću