MENI
8.1.2013

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Mirza Kušljugić razgovarao s ambasadorom Srbije u BiH


Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirza Kušljugić, razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Srbije u BiH, Ninoslavom Stojadinovićem u vezi narednog sastanka predsjednikâ odborâ za vanjsku politiku regije Jugoistočne Evrope (JIE).

Prema riječima gospodina Kušljugića, glavne teme narednog sastanka čiji će domaćin biti BiH, trebale bi se odnositi na proces dalje saradnje po pitanju evropskih integracija BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, kao i proširenje ovakvog vida saradnje zemalja regije JIE i na susjedne zemlje i zemlje šire regije. Također, kako je naglasio, na sastanku je potrebno pokrenuti i inicijativu kod izvršnih i zakonodavnih vlasti ove četiri zemlje s ciljem ratificiranja sporazuma o granicama do 2014. godine.

Tokom sastanka je naglašeno i da, s ciljem jačanja različitih modela regionalne sаradnje i vođenja razgovora o temama od zajedničkog interesa, na narednim sastancima predsjednika odbora za vanjske poslove treba intezivirati razgovore o saradnji po modelima Beneluxa, te nordijskih i baltičkih zemalja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću