MENI
13.12.2012

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na konferenciji „Ljudska prava i vanjska politika“


Predsjedavajuća Aleksandra Pandurević i članica Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nermina Kapetanović, te član Stalne delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović, učestvuje na konferenciji „Ljudska prava i vanjska politika“, koja se 13. i 14. decembra 2012. godine održava u Torinu.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika PSVE-a Jean-Claude Mignona, zamjenice generalnog sekretara Vijeća Evrope Gabrielle Battaini-Dragoni, te predsjedavajućeg delegacije Italije u Vijeću Evrope Luigia Vitalia, učesnici su vodili raspravu o ljudskim pravima i vanjskoj politici.

Također, u vezi pomenute teme kao gosti govornici, učesnicima su se obratili ministar vanjskih poslova Italije Giulio Terzi, predsjedavajući Komiteta za vanjske poslove Senata Parlamenta Republike Italije Lamberto Dini i specijalni predstavnik Evropske unije za ljudska prava, Stavros Lambrinidis.
Danas je početo i sastanak Odbora za političke odnose i demokraciju PSVE-a, koji će rad nastaviti i tokom sutrašnjeg dana. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću