MENI
23.5.2023

Održana 5. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije

Na 5. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržani su principi Prijedloga zakona o moru, čiji je predlagač Klub poslanika Stranke demokratske akcije.

Komisija je podržala i prinicipe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Klub poslanika Demokratske fronte.

U vezi sa Informacijom Ministarstva komunikacija i prometa BiH o dodjeli poslova u oblastima homologacije vozila, dijelova, uređaja i opreme vozila, certificiranja vozila, stručnog osposobljavanja upravitelja prevoza i vozača u međunarodnom drumskom prevozu, usklađivanju međunarodnih i međuentitetskih redova vožnje i izdavanju međunarodnih vozačkih dozvola, Komisija je usvojila zaključak kojim od Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine traži da u roku od 15 dana Komisiji dostavi novu i potpunu informaciju o prenosu javnih ovlaštenja iz svih oblasti koje je realiziralo Ministarstvo i koja će sadržavati sve tražene podatke navedene u zaključku Komisije sa 2. sjednice.

Komisija je usvojila i zaključak kojim od Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine, Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) i Regulatornog odbora željeznica Bosne i Hercegovine traži da Komisiji dostave izvještaj o radu za 2022. godinu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću