MENI
12.9.2023.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović razgovarao sa predstavnicima Centra za integritet u sektoru obrane Norveške

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović sa suradnicima i službenici u Uredu tajnika Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH danas su u Sarajevu razgovarali sa predstavnicima Centra za integritet u sektoru obrane Norveške, koji u Bosni i Hercegovini i regiji realiziraju projekt “Dobra uprava i integritet u sektoru obrane i sigurnosti.”

Projekt potpore izgradnji integriteta u Ministarstvu obrane BiH je projekt koji financira i podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške, s ciljem pružanja pomoći institucijama u jačanju integriteta, upravljanju ljudskim resursima i obuci ljudstva.

Tijekom razgovora sa Davorinom Pavelićem i Jon Kværneom iz Centra za integritet u sektoru obrane Norveške razmijenjena su iskustva i zapažanja o izgradnji integriteta unutar institucija u sektoru obrane i sigurnosti, o učincima parlamentarnog nadzora, kao i o zaštiti ljudskih prava pripadnika Oružanih snaga BiH.

Konstatirano je da je Ministarstvo obrane BiH, u sklopu aktivnosti na izgradnji integriteta u sektoru obrane, u proteklom razdoblju uradilo značajan posao. Gosti iz Norveške upoznati su i sa činjenicom da je Ministarstvo svoje akcijske planove i rezultate u izgradnji integriteta dostavljalo Zajedničkom povjerenstvu za obranu i sigurnost BiH i Uredu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, što je te aktivnosti i proces izgradnje integriteta učinilo transparentnim. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću