MENI
12.9.2023.

Парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић разговарао са представницима Центра за интегритет у сектору одбране Норвешке

Парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић са сарадницима и службеници у Канцеларији секретара Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ данас су у Сарајеву разговарали са представницима Центра за интегритет у сектору одбране Норвешке, који у Босни и Херцеговини и региону реализују пројекат “Добра управа и интегритет у сектору одбране и безбједности.”

Пројекат подршке изградњи интегритета у Министарству одбране БиХ је пројекат који финансира и подржава Министарство иностраних послова Краљевине Норвешке, с циљем пружања помоћи институцијама у јачању интегритета, управљању људским ресурсима и обуци људства.

Током разговора са Даворином Павелићем и Jon Kværneom из Центра за интегритет у сектору одбране Норвешке размијењена су искуства и запажања о изградњи интегритета унутар институција у сектору одбране и безбједности, о ефектима парламентарног надзора, као и о заштити људских права припадника Оружаних снага БиХ.

Констатовано је да је Министарство одбране БиХ, у склопу активности на изградњи интегритета у сектору одбране, у протеклом периоду урадило значајан посао. Гости из Норвешке упознати су и са чињеницом да је Министарство своје акционе планове и резултате у изградњи интегритета достављало Заједничкој комисији за одбрану и безбједност БиХ и Канцеларији парламентарног војног повјереника БиХ, што је те активности и процес изградње интегритета учинило транспарентним. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу