MENI
18.9.2023.

Zamjenik predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Dženan Đonlagić i članica Zajedničkog povjerenstva Snježana Novaković – Bursać sudjeluju na sastanku COSAC-a u Madridu

Zamjenik predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dženan Đonlagić i članica Zajedničkog povjerenstva Snježana Novaković – Bursać sudjeluju na sastanku predsjedatelja Konferencije parlamentarnih odbora za europske poslove parlamenata država članica Europske unije (COSAC), koji se, u okviru španjolskog predsjedavanja Vijećem Europske unije, održava u Madridu.

Predstavnici Španjolske prezentirali su sudionicima sastanka ciljeve šestomjesečnog predsjedavanja Vijećem Europske unije, među kojima su reindustrijalizacija Europe, te budućnost Ukrajine u Europskoj uniji.

Tijekom sastanka članovi Izaslanstva PSBiH naglasili su da je što skorije otvaranje pregovora za punopravno članstvo u Europskoj uniji strateški cilj Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina na COSAC konferencijama i sastancima sudjeluje u statusu države kandidata za članstvo u Europskoj uniji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću