MENI
3.6.2024

Komisija za borbu protiv korupcije Predstavničkog doma PSBiH obavila javno saslušanje predstavnika Ministarstva komunikacija i prometa BiH

Članovi Komisije za borbu protiv korupcije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) obavili su danas javno saslušanje predstavnika Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine u vezi sa procesom homologacije vozila sa svim relevantnim finansijskim pokazateljima tog procesa.

Pred Komisijom za borbu protiv korupcije Predstavničkog doma saslušani su ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto, pomoćnik ministra u Ministarstvu komunikacija i prometa BiH Zoran Andrić, sekretar Ministarstva komunikacija i prometa BiH Igor Pejić, te stručni savjetnik u Ministarstvu komunikacija i prometa BiH Branko Podinić.

Članovi Komisije dogovorili su da se za narednu sjednicu Komisije pripreme zaključci i izvještaji sa današnjeg i prethodnog javnog saslušanja predstavnika Instituta za mjeriteljstvo BiH i Vijeća za mjeriteljstvo BiH, koji će biti upućeni prema Predstavničkom domu PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću