MENI
20.11.2018.

Član Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u IPU Predrag Kožul u Jeruzalemu sudjeluje na Seminaru o realizaciji ciljeva održivog razvoja

Član Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Interparlamentarnoj uniji (IPU) Predrag Kožul sudjeluje na Seminaru o parlamentarnoj suradnji s ciljem realizacije ciljeva održivog razvoja, koji je danas počeo u Jeruzalemu.

Cilj dvodnevnog seminara, kojeg su zajednički organizirali Kneset Izraela i Interparlamentarna unija (IPU), jeste da parlamentarcima omogući da podijele iskustva i uključe se u sveobuhvatne rasprave o načinima ispunjavanja Ciljeva održivog razvoja (COR) do 2030. godine.

Na početku seminara, nazočnim parlamentarcima iz 20 država jugoistočne Europe i istočne Azije obratili su se predsjednik Kneseta Izraela Yuli Yoel Edelstein, predsjednica IPU Gabriela Cuevas Barron, te predsjednik Zastupničkog doma Parlamenta Kipra Demetris Syllouris, koji su upozorili na to da do 2030. godine nije ostalo još mnogo vremena i da je potrebno da se svijet, ispunjavajući COR i Agendu 2030. ujedini i zajednički radi na suočavanju sa izazovima današnjice, poput migracija, nedostatka vode, te razvoja gospodarstva i tehnologija s ciljem smanjivanja siromaštva i nezaposlenosti.

Vodeći parlamentarci IPU-a, te Izaela i Kipra upozorili su i na to da bez ispunjavanja ciljeva održivog razvoja neće biti mira u svijetu, te pozvali na uspostavljanje bilateralne i regionalne političke i ekonomske suradnje između država članica IPU, posebno na planu ulaganja u infrastrukturu, tehnološki razvitak i inovacije.

Tijekom seminara, parlamentarci će, kroz četiri sesije, biti upoznati sa programom i ciljevima održivog razvoja, projektima realizacije Agende 2030. putem promidžbe znanosti, tehnologije i inovacija, kao i sa rezultatima koje su parlamenti, međusobno surađujući, postigli u svezi sa provođenjem ciljeva održivog razvoja. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću