MENI
29.7.2019

Predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović primio predsjednika Unije općina turskog svijeta i gradonačelnika grada Konye

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas predsjednika Unije općina turskog svijeta i gradonačelnika grada Konye Ugura Ibrahima Altaya.

Tokom srdačnog i prijateljskog razgovora, u kojem je učestvovao i generalni sekretar grada Konye i počasni konzul Bosne i Hercegovine Ercan Uslu, potvrđeno je da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Turske na najvišem mogućem nivou, te izraženo uvjerenje da će takav nivo odnosa biti zadržan i u budućnosti.

Razgovarano je i o mogućnostima nastavka i proširenja privredne, turističke, obrazovne i kulturne saradnje gradova i općina Bosne i Hercegovine sa Unijom općina turskog svijeta. Sagovornici su posvetili pažnju i saradnji sa gradom Konyom na svim nivoima, posebno na planu visokog obrazovanja.

Gradonačelnik Altay pozvao je predsjedavajućeg Izetbegovića da posjeti grad Konyu, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću