MENI
29.7.2019.

Предсједавајући Дома народа Бакир Изетбеговић примио предсједника Уније општина турског свијета и градоначелника града Konye

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић примио је данас предсједника Уније општина турског свијета и градоначелника града Konye Ugura Ibrahima Altaya.

Током срдачног и пријатељског разговора, у којем је учествовао и генерални секретар града Konye и почасни конзул Босне и Херцеговине Ercan Uslu, потврђено је да су односи Босне и Херцеговине и Републике Турске на највишем могућем нивоу, те изражено увјерење да ће такав ниво односа бити задржан и у будућности.

Разговарано је и о могућностима наставка и проширења привредне, туристичке, образовне и културне сарадње градова и општина Босне и Херцеговине са Унијом општина турског свијета. Саговорници су посветили пажњу и сарадњи са градом Konyom на свим нивоима, посебно на плану високог образовања.

Градоначелник Altay позвао је предсједавајућег Изетбеговића да посјети град Konyu, што је са задовољством прихваћено. (крај)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу