MENI
11.1.2021.

Одржана 14. сједница Комисије за спољне послове

На 14. сједници Комисије за спољне послове Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине дато је позитивно мишљење и Дому препоручено да да сагласност за ратификацију:

  • Споразума о примјени XI дијела Конвенције Уједињених нација о праву мора од 10. децембра 1982.;
  • Споразума између Савјета министара Босне и Херцеговине и Владе Републике Србије о изградњи и успостављања новог заједничког граничног прелаза на локацији Братунац – Љубовија;
  • Нота - споразума о финансијској сарадњи између Савјета министара Босне и Херцеговине и Владе Савезне Републике Њемачке за 2014. и 2015. годину.

Ради одсуства предлагача са дневног реда сједнице скинута је посланичка иницијатива Предрага Којовића, Аиде Баручије, Мирјане Маринковић - Лепић и Дамира Арнаута која гласи: „Налаже се Министарству правде БиХ и Министарству иностраних послова БиХ да у року од 10 дана од дана усвајања ове иницијативе започну процедуру тражења, дипломатским и другим прикладним каналима, информација и документације од надлежних органа Сједињених Америчких Држава да је Никола Шпирић био укључен у јавну корупцију и остварио корист од ње, укључујући остваривање непрописне користи током обављања јавних функција и ометање јавних процеса током свог мандата као члана Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине“.

Комисија је к знању примила Извјештај са састанка Парламентарног пленума Енергетске заједнице од 9. децембра 2020. године. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу