MENI
21.7.2021.

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH sudjelovat će na 28. Općoj skupštini Interparlamentarne skupštine pravoslavlja

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Snježana Novaković – Bursać i Nenad Stevandić i izaslanik u Domu naroda PSBiH Lazar Prodanović sudjelovat će u radu 28. Opće skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, koja će se od 22. do 26. srpnja ove godine održati na Kritu u Grčkoj.

Središnja tema rasprave, koja nosi naslov „Budućnost svijeta, budućnost Europe nakon pandemije", bit će prigoda da parlamentarci iz država članica Interparlamentarne skupštine pravoslavlja vode dijalog o posljedicama globalne zdravstvene krize u Europi i svijetu, potrebi uspostavljanja bolje međudržavne koordinacije, kao i o ulozi parlamentarizma u prevazilaženju posljedica i razlika nastalih pandemijom.

Istovremeno, očekuje se da parlamentarci, u okviru rasprave na 28. Općoj skupštini Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, daju doprinos generalnoj debati o budućnosti Europe, koja je pokrenuta u okviru institucija Europske unije, ali i u zemljama koje sudjeluju u procesu proširenja i pridruživanja Europskoj uniji.

S tim u svezi, parlamentarci iz država članica Interparlamentarne skupštine pravoslavlja razmotrit će i mogućnosti pokretanja i doprinosa međureligijskog dijaloga budućnosti Europe u vremenu nakon pandemije.

Bosna i Hercegovina ima status države članice Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, međunarodne parlamentarne organizacije koja je osnovana 1993. godine u Grčkoj. Interparlamentarnu skupštinu pravoslavlja čine zastupnici iz 25 država članica. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću