MENI
21.7.2021.

Делегација Парламентарне скупштине БиХ учествоваће на 28. Генералној скупштини Интерпарламентарне скупштине православља

Посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Сњежана Новаковић – Бурсаћ и Ненад Стевандић и делегат у Дому народа ПСБиХ Лазар Продановић учествоваће у раду 28. Генералне скупштине Интерпарламентарне скупштине православља, која ће се од 22. до 26. јула ове године одржати на Криту у Грчкој.

Централна тема расправе, која носи наслов „Будућност свијета, будућност Европе након пандемије", биће прилика да парламентарци из држава чланица Интерпарламентарне скупштине православља воде дијалог о посљедицама глобалне здравствене кризе у Европи и свијету, потреби успостављања боље међудржавне координације, као и о улози парламентаризма у превазилажењу посљедица и разлика насталих пандемијом.

Истовремено, очекује се да парламентарци, у оквиру расправе на 28. Генералној скупштини Интерпарламентарне скупштине православља, дају допринос генералној дебати о будућности Европе, која је покренута у оквиру институција Европске уније, али и у земљама које учествују у процесу проширења и придруживања Европској унији.

С тим у вези, парламентарци из држава чланица Интерпарламентарне скупштине православља размотриће и могућности покретања и доприноса међурелигијског дијалога будућности Европе у времену након пандемије.

Босна и Херцеговина има статус државе чланице Интерпарламентарне скупштине православља, међународне парламентарне организације која је основана 1993. године у Грчкој. Интерпарламентарну скупштину православља чине посланици из 25 држава чланица. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу