MENI
27.5.2022.

Zamjenik predsjedatelja Izaslanstva PSBiH u PSOESS-a Halid Genjac sudjeluje na Cipru na konferenciji o ulozi državnih parlamenata u borbi protiv korupcije

Zamjenik predsjedatelja Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini OESS-a (PSOESS) Halid Genjac sudjeluje na konferenciji o ulozi državnih parlamenata u borbi protiv korupcije, koja je danas otvorena u Nikoziji, Republika Cipar.

Nakon tri godine pandemije i online kontakata, dvodnevna konferencija u Nikoziji prigoda je da parlamentarci iz država članica OESS-a prvi put uživo raspravljaju o značajnoj temi kakva je borba protiv korupcije kroz djelovanje najviših zakonodavnih institucija.

Dvodnevnu konferenciju uvodnim izlaganjima otvorili su predsjednica Zastupničkog doma Parlamenta Cipra Annita Demetriou, predsjednica PSOESS-a Margareta Cederfelt i potpredsjednica PSOESS-a i specijalna predstavnica PSOESS-a za borbu protiv korupcije Irene Charalambides.

U raspravi, podijeljenoj u tri sesije, sudjelovali su i drugi visoki dužnosnici Republike Cipar i PSOESS-a. Tijekom prvog dana konferencije raspravljalo se o ulozi državnih parlamenata u sprječavanju i borbi protiv korupcije, kao i primjerima dobre prakse u usvajanju ključnih politika za sprječavanje korupcije i podsticanje transparentnosti i odgovornosti.

Sudionici konferencije sutra će razgovarati i o doprinosu neovisnih institucija i medija u prevenciji i borbi protiv korupcije. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću