MENI
27.5.2022.

Замјеник предсједавајућег Делегације ПСБиХ у ПСОЕБС-а Халид Гењац учествује на Кипру на конференцији о улози државних парламената у борби против корупције

Замјеник предсједавајућег Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у Парламентарној скупштини ОЕБС-а (ПСОЕБС) Халид Гењац учествује на конференцији о улози државних парламената у борби против корупције, која је данас отворена у Никозији, Република Кипар.

Након три године пандемије и online контаката, дводневна конференција у Никозији прилика је да парламентарци из држава чланица ОЕБС-а први пут уживо расправљају о значајној теми каква је борба против корупције кроз дјеловање највиших законодавних институција.

Дводневну конференцију уводним излагањима отворили су предсједница Представничког дома Парламента Кипра Annita Demetriou, предсједница ПСОЕБС-а Margareta Cederfelt и потпредсједница ПСОЕБС-а и специјална представница ПСОЕБС-а за борбу против корупције Irene Charalambides.

У расправи, подијељеној у три сесије, учествовали су и други високи званичници Републике Кипар и ПСОЕБС-а. Током првог дана конференције расправљало се о улози државних парламената у спречавању и борби против корупције, као и примјерима добре праксе у усвајању кључних политика за спречавање корупције и подстицање транспарентности и одговорности.

Учесници конференције сутра ће разговарати и о доприносу независних институција и медија у превенцији и борби против корупције. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу