MENI
23.5.2023.

Одржана 3. сједница Заједничке комисије за европске интеграције ПСБиХ

На 3. сједници Заједничке комисије за европске интеграције Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) примљен је к знању Извјештај о Босни и Херцеговини за 2021. уз документ “Саопштење Комисије Европском парламенту, Савјету, Европском економском и социјалном одбору и Одбору региона” (Стразбур, 19. 10. 2021.).

К знању је примљена и Информација о испуњавању 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије о захтјеву БиХ за чланство у Европској унији (ЕУ), као и Извјештај о реализованим активностима у оквиру израде програма интегрисања БиХ у ЕУ, о чему је чланове Комисије извијестила представница Дирекције за европске интеграције БиХ.

Уз ове извјештаје и информацију Заједничка комисија усвојила је закључак којим је од Дирекције за европске интеграције БиХ затражила да, у сарадњу са Секретаријатом Заједничке комисије, припреми извјештај у коме ће се тачно детектовати појединци и институције из механизма координације који коче процес европских интеграција. Заједничка комисија усвојила је и закључак да одржи тематску сједницу Заједничке комисије о улози ПСБиХ у процесу европских интеграција Босне и Херцеговине.

Заједничка комисија није подржала Извјештај о раду Савјета министара Босне и Херцеговине за 2021. годину.

Члановима Заједничке комисије представљене су активности Иницијативе за мониторинг европских интеграција БиХ. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу