MENI
13.9.2023.

Посланица у Представничком дому и чланица Делегације ПСБиХ у ПССЕ Сабина Ћудић учествоваће на сједници Комитета за једнакост и недискриминацију ПССЕ

Посланица у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) и чланица Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПССЕ) Сабина Ћудић учествоваће на сједници Комитета за једнакост и недискриминацију ПССЕ, која ће се одржати 14. и 15. септембра у Паризу.

Дневним редом сједнице предвиђено је презентовање извјештаја и расправа на тему „Спречавање и борба против насиља над женама са хендикепом“, „Заштита права жена бранитељки људских права и лица која бране права жена у Европи“, као и саслушање на тему „Насиље засновано на родној припадности – питање пристанка“, које ће бити обављено заједно са чланицама парламентарне мреже „Жене ослобођене насиља“.

Чланови Комитета расправљаће и о извјештају на тему „Жене у економији: запошљавање, предузетништво и родно буџетирање“, као и о извјештају о раду парламентарне мреже „Жене ослобођене насиља“, парламентарне алијансе „Без мржње“ и парламентарне платформе за права LGBTI лица у Европи.

Током дводневне сједнице Комитета расправљаће се и о слободи изражавања и окупљања LGBTI лица у Европи, као и о теми расизма и нетолеранције у Европи.

Комитет ће, како је најављено, именовати извјестиоце за неколико тема из надлежности Комитета. (крај)

 

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу