MENI
15.9.2023.

Član Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Zdenko Ćosić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović nazočili danu za visoke zvanice u okviru godišnje vježbe EUFOR-a “Brzi odgovor 2023.”

Član Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Zdenko Ćosić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović danas su u bazi Butmir u Sarajevu, na poziv zapovjednika EUFOR-a general-bojnika Helmuta Habermajera, nazočili danu za visoke zvanice u okviru godišnje vježbe EUFOR-a “Brzi odgovor 2023.”

Tijekom pokazne vježbe, pripadnici EUFOR-a pokazali su dio svojih raspoloživih snaga, kao i opremu koja je uključivala letjelice, transportere, ali i brojno naoružanje. U sklopu vježbe simulirana je i situacija suprostavljanju demonstracija.

Izvedena je metodsko-pokazna vježba kojom su demonstrirane EUFOR-ove sposobnosti na kopnu i u zraku.

Godišnja vježba EUFOR-a “Brzi odgovor 2023.” održava se od 11. do 29. rujna diljem Bosne i Hercegovine. U vježbi sudjeluju vojnici iz 22 države članice misije EUFOR-a, koje će privremeno ojačati sastav EUFOR-a tako što će poslati rezervne snage koje su trenutno u pripravnosti u tim zemljama.

Cilj vježbe je pokazati spremnost EUFOR-a i potvrditi njegovu stalnu potporu u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u BiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću