MENI
15.9.2023.

Члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Зденко Ћосић и парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић присуствовали дану за високе званице у оквиру годишње вјежбе ЕУФОР-а “Брзи одговор 2023.”

Члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Зденко Ћосић и парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић данас су у бази Бутмир у Сарајеву, на позив команданта ЕУФОР-а генерал-мајора Helmuta Habermajera, присуствовали дану за високе званице у оквиру годишње вјежбе ЕУФОР-а “Брзи одговор 2023.”

Током показне вјежбе, припадници ЕУФОР-а показали су дио својих расположивих снага, као и опрему која је укључивала летјелице, транспортере, али и бројно наоружање. У склопу вјежбе симулирана је и ситуација супростављању демонстрација.

Изведена је методско-показна вјежба којом су демонстриране ЕУФОР-ове способности на копну и у ваздуху.

Годишња вјежба ЕУФОР-а “Брзи одговор 2023.” одржава се од 11. до 29. септембра широм Босне и Херцеговине. У вјежби учествују војници из 22 државе чланице мисије ЕУФОР-а, које ће привремено ојачати састав ЕУФОР-а тако што ће послати резервне снаге које су тренутно у приправности у тим земљама.

Циљ вјежбе је показати спремност ЕУФОР-а и потврдити његову сталну подршку у одржавању безбједног и стабилног окружења у БиХ. (крај)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу