MENI

Članovi Kolegija Predstavničkog doma

Saziv 2000. - 2002.

Radom Doma rukovodi Kolegij koji čine predsjedavajući, te prvi i drugi zamjenik predsjedavajućeg Doma. U skladu sa Ustavom BiH, članovi Kolegija se na dužnosti predsjedavajućeg Doma rotiraju svakih osam mjeseci.

Prema Poslovniku Predstavničkog doma, Kolegij je zadužen za: ostvarivanje prava i dužnosti poslanika, koji su u vezi s obavljanjem njihove dužnosti te izradu prijedloga kriterija kojima se reguliraju prava i obaveze poslanika na profesionalnom radu, zatim saradnju s Domom naroda, uključujući održavanje plenarne sjednice oba doma na svoj ili na zahtjev Kolegija Doma naroda, te za održavanje zajedničkih sjednica kolegija, ostvarivanje prava i dužnosti Doma prema Predsjedništvu BiH i Vijeću ministara BiH, u skladu sa Ustavom BiH, zakonom i Poslovnikom, kao i druge poslove.

Članovi Kolegija Predstavničkog doma u sazivu 2000. - 2002.

 • Ime Prezime

  Sead Avdić

  predsjedavajući Predstavničkog doma u periodu od 29.12.2000. do 28.8.2001. 

 • Ime Prezime

  Željko Mirjanić

  predsjedavajući Predstavničkog doma u periodu od 29.8.2001. do 28.4.2002. 

   

 • Ime Prezime

  Mariofil Ljubić

  predsjedavajući Predstavničkog doma u periodu od 29.4.2002. do okončanja sazivaNapomena: U skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine, članovi Kolegija se na dužnosti predsjedavajućeg Doma rotiraju svakih osam mjeseci.